Celozrnný štrúdl

0

Chcete mlsat zdravě? Jablkový závin je česká klasika, která určitě nechybí v žádné domácnosti. Uvedený recept na celozrnný štrúdl je inspirací, jak může zdravé pečení vypadat.


Čas přípravy
Čas pečení
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 50 – 70 Kč

Suroviny na těsto

  • 300g celozrnné mouky
  • 50g másla
  • 150g sojového bílého jogurtu (může být i klasický, kolem 3% tuku)
  • 1 vejce
  • vejce na potření

Suroviny na náplň

  • 300ml sojového (rýžového, kokosového) mléka
  • 2 lžíce medu (pokud jsou sladší jablka, tak být nemusí)
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 250g měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • ovoce

Postup:

Do mísy prosejeme mouku, přidáme změklé na kostky nakrájené máslo, jogurt, vejce. Vypracujeme vláčné hladké těsto, které necháme v chladu odležet.

Odměříme si 300ml mléka. Polovinu mléka dáme vařit a do druhé poloviny rozmícháme pudinkový prášek. Až se mléko v hrnci začne vařit, přidáme pudinkovou směs. Uvaříme hustý krém. Necháme vychladnout a přidáme tvaroh, vejce.

Těsto rozdělíme napůl a z každého bochánku vyválíme tenký plát, na který naneseme krém a poklademe ovocem. Můžeme přidat skořici, sušené ovoce nebo oříšky. Zabalíme v závin, přeneseme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Obě nohavice potřeme vejcem. Pečeme cca 40 minut při 160 – 170 °C dozlatova. Štrúdl necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

Celozrnný štrůdl - recept

Ohodnoťte tento recept

60%
60%
SKVĚLÝ RECEPT

Podle vašeho hodnocení budeme vědět, co vám chutná a na jaké recepty se máme do budoucna zaměřit. Vaše zpětná vazba je pro nás velice důležitá.

Uvařili jste si tento recept doma a chutnal vám? Nasdílejte ho vašim přátelům na Facebooku pomocí modrého "f" tlačítka níže.

  • Obtížnost receptu
    6
  • Časová náročnost
    4
  • Zážitek
    8
  • Hodnocení (Celkem bylo hlasováno: 3x)
    6.4

K tomuto příspěvku není možné přidávat komentáře.