Dušená vepřová kýta s mrkví

0
Dušená vepřová kýta s mrkví

Dušené vepřové maso s mrkví patří ke klasice českých školních jídelen, ale patří i na mnoho stolů českých domácností. Použití vepřového masa není nutností, skvěle se na tento recept hodí i krůtí prsa, která obsahují minimum tuku. Zkuste tento recept s námi a zdravě.

Dušená vepřová kýta s mrkví

Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 50 – 60 Kč

Suroviny na 2 porce
  • 300 g vepřové kýty
  • 200 g mrkve
  • olivový olej
  • 1/2 lžíce jáhlové mouky (pokud chceme zahušťovat jíškou)
  • 1/2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • muškátový oříšek


Postup

  1. Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené maso, které ze všech stran orestujeme, aby se zatáhlo.
  3. Maso zaprášíme jáhlovou moukou a zarestujeme.

    Pokud nechceme zahušťovat jíškou, mouku k masu v této fázi nepřidáváme, ale vyjmeme na konci vaření část uvařené mrkve, kterou rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme ji zpět k masu a mrkvi.

  4. Zalijeme vodou a přidáme sůl, pepř, drcený kmín a špetku muškátového oříšku.
  5. Dusíme asi 40 minut.
  6. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme ještě 10-15 minut do změknutí masa i mrkve.
  7. Pokud je třeba, dochutíme solí a pepřem.
  8. Podáváme se špaldovými nebo celozrnnými těstovinami případně s v páře vařenými bramborami. Dobrou chuť.

Hodnocení receptu

65%
65%
SKVĚLÝ OBĚD

Podle vašeho hodnocení budeme vědět, co vám chutná a na jaké recepty se máme do budoucna zaměřit. Vaše zpětná vazba je pro nás velice důležitá.

Uvařili jste si tento recept doma a chutnal vám? Nasdílejte ho vašim přátelům na Facebooku pomocí modrého "f" tlačítka níže.

  • Zvládne každý
    8
  • Rychlovka
    5
  • Hodnocení (Celkem bylo hlasováno: 3x)
    7.3

K tomuto příspěvku není možné přidávat komentáře.