Jáhlové knedlíčky na sladko

0

Čekáte návštěvu a chcete je pohostit sladkým dezertem či hlavním chodem? Tyto famózní knedlíčky s ovocnou omáčkou jsou skvělou volbou. Jelikož bílá mouka je ochuzena o minerály a vitamíny, použijeme mouku pohankovou.


Čas přípravy
Čas pečení
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 50 – 70 Kč

Suroviny na 2 porce
  • 100 g jáhel
  • 200 ml rýžového mléka
  • 30 g drcených vloček
  • 70 g pohankové mouky
  • 3 lžíce vanilkového pudinku v prášku
  • 1 vejce
  • sůl
  • skořice
  • ovoce (rybíz, maliny, borůvky)
  • med

Postup

  1. Jáhly spaříme horkou vodou.
  2. Zalijeme je mlékem a dáme vařit, dokud nezměknou.
  3. Uvařené jáhly přendáme do mísy a necháme je vychladnout.
  4. Přisypeme drcené vločky, pohankovou mouku, pudinkový prášek.
  5. Přidáme vejce, mírně osolíme a zpracujeme těsto.
  6. Pokud se těsto příliš lepí, přidáme ještě trochu mouky.
  7. Z těsta tvoříme menší kuličky, které vložíme do vroucí osolené vody.
  8. Vaříme zhruba 15 minut.
  9. Na přípravu omáčky ovoce povaříme spolu s trochou vody.
  10. Poté dosladíme medem nebo javorovým sirupem.
  11. Knedlíčky podáváme s ovocnou omáčkou. Můžeme je posypat mletou skořicí.
  12. Přejeme vám dobrou chuť!

K tomuto příspěvku není možné přidávat komentáře.