Kapr na zelenině

0

I když kapr není původem úplně tuzemská ryba, tak u nás zdomácněl natolik, že jsme jeho chovem proslaveni na celém světě. Byla by škoda ho jíst pouze na Vánoce. Ryba v kombinaci s pečenou zeleninou je zdravá lahůdka.


Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 70 – 100 Kč

Suroviny na 2 porce
  • 2 filety kapra
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 8 cherry rajčátek
  • kousek celeru, mrkve, petrřele a pórku
  • citronová šťáva
  • 1 dl vody
  • 2 lžičky olivového oleje
  • sůl
  • pepř


Postup

  1. Zeleninu si nakrájíme na proužky nebo na kostičky. Zkrátka tak, jak to máte radši.
  2. Filet kapra si očistíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou z obou stran.
  3. Na filet pokladame na jemno nakrájený česnek.
  4. Do pekáčku nebo zapékací misky dáme nakrájenou cibuli a na ní položíme filet kapra kůží dolů (pokud máte filet bez kůže, tak tou stranou, kde kůže byla).
  5. Na filet nasypeme zbytek zeleniny, lehce osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a podlijeme vodou.
  6. Dáme do trouby nejdříve na 140 °C na 15 minut, poté teplotu zvýšíme na 200 °C a dále pečeme zhruba 20 minut.
  7. Kapra podáváme s bramborami vařenými v páře.
  8. Dobrou chuť!

Hodnocení receptu

55%
55%
SKVĚLÝ OBĚD

Podle vašeho hodnocení budeme vědět, co vám chutná a na jaké recepty se máme do budoucna zaměřit. Vaše zpětná vazba je pro nás velice důležitá.

  • Rychlý recept
    5
  • Zvládne každý
    6
  • Hodnocení (Celkem bylo hlasováno: 0x)
    0

K tomuto příspěvku není možné přidávat komentáře.