Krůtí játra na cibulce

0

Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 60 – 80 Kč

Suroviny na 2 porce
  • 300 g krůtích jater
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 200 ml vody
  • 1 cibule
  • rýžový olej
  • sůl
  • pepř
  • špetka drceného kmínu
  • špetka kari koření
  • 2 lžičky majoránky


Postup

  1. Játra si očistíme a nakrájíme na kousky.
  2. Na rýžovém oleji orestujeme cibuli.
  3. Na cibulku přidáme játra a restujeme asi 2-3 minuty z každé strany.
  4. Dochutíme solí, pepřem, drceným kmínem, kari kořením a majoránkou.
  5. Podlijeme vývarem nebo vodou, přivedeme k varu.
  6. Přidáme lžíci bílého jogurtu (já dávám pro zjemnění a zahuštění omáčky, ale nemusí být) a krátce podusíme.
  7. Játra z pánve vyjmeme, omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem.
  8. Poté játra vrátíme zpět do pánve, necháme prohřát a můžeme podávat třeba s rýží, jako v našem případě.
  9. Přejeme vám dobrou chuť!

K tomuto příspěvku není možné přidávat komentáře.