Mléčná rýže se Šmakounem

0

Chuť na sladké občas přepadne každého, na tom není nic špatného. Jen je dobré vědět, co mlsat. Pokud zkombinujete rýži, mléko a meruňkového Šmakouna, tak můžete mlsat s čistým svědomím. Tahle svačinka nejen skvěle chutná, ale zároveň obsahuje dostatek bílkovin i sacharidů, které si vaše tělo žádá.


Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 40 – 60 Kč

Suroviny na 2 porce
  • 150 g rýže Basmati
  • 100 g Šmakouna meruňka
  • 500 ml mléka
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 2 lžičky medu

Postup

  1. Rýži několikrát propláchneme ve vodě, aby se zbavila přebytečného škrobu.
  2. Rýži zalijeme mlékem, za stálého míchání přivedeme k varu.
  3. Přidáme med, skořici a najemno nastrouhaného Šmakouna.
  4. Pokud by kaše byla moc hustá, tak naředíme mlékem.
  5. Za stálého míchání vaříme, dokud není rýže měkká.
  6. Můžeme ozdobit mátou, medem a skořicí nebo ovocem.
  7. Přejeme vám dobrou chuť!

Hodnocení receptu

80%
80%
SKVĚLÁ SVAČINA

Podle vašeho hodnocení budeme vědět, co vám chutná a na jaké recepty se máme do budoucna zaměřit. Vaše zpětná vazba je pro nás velice důležitá.

Uvařili jste si tento recept doma a chutnal vám? Nasdílejte ho vašim přátelům na Facebooku pomocí modrého "f" tlačítka níže.

  • Zvládne každý
    9
  • Rychlovka
    7
  • Hodnocení (Celkem bylo hlasováno: 1x)
    9.8

K tomuto příspěvku není možné přidávat komentáře.