Mrkvová polévka

0

Většinu zeleniny je lepší konzumovat v syrovém stavu, aby se zachovaly veškeré vitamíny a minerální látky. Avšak mrkev obsahuje důležité betakaroteny, které se uvolňují právě při vaření. Udělejte si proto čas od času mrkvičku dušenou a nebo právě tuto polévku.



Suroviny na 4 porce
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 4 střední mrkve
  • 2 brambory
  • 2 menší cibule
  • smetana (může být rostlinná nebo bílý jogurt)
  • špetka mletého římského kmínu
  • špetka kari
  • 1 – 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

Na oleji osmahněte do sklovata nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte na menší kostičky nakrájenou mrkev i brambory. Lehce orestujte a zaprašte kořením (kari, mletý římský kmín, sůl, pepř). Poté hned zalijte vývarem. Vařte jen krátce do změknutí mrkve. Jakmile bude mrkev na zkus, tak polévku rozmixujte ponorným mixérem. Nakonec zjemněte smetanou a na talíři můžete ozdobit jarní cibulkou.

K tomuto příspěvku není možné přidávat komentáře.