Pečený králík na zelenině

0
Pečený králík na zelenině

Králičí maso obsahuje málo tuku. Skvěle se hodí nejen do redukčního jídelníčku. Králíka lze chutně připravit i bez másla a slaniny, zkombinujte ho se zeleninou, česnekem a cibulí.

Pečený králík na zelenině

Čas přípravy
Čas pečení
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 80 – 100 Kč

Suroviny na 2 porce
  • 2 porce králíka
  • 1 větší mrkev
  • 1/4 celeru
  • 1 menší petržel
  • 1 cibule
  • 2 stružky česneku
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 dcl vody
  • divoké koření (bobkový list, celý pepř, nové koření)
  • tymián
  • sůl
  • pepř


Postup

  1. Králíka očistíme, osušíme, osolíme a opepříme.
  2. Porce králíka potřeme utřeným (nebo rozmačkaným) česnekem.
  3. Zeleninu včetně cibule si nakrájíme na menší kostky (velikost je na vás).
  4. Do zapékací misky dáme zeleninu a na ní položíme porce králíka.
  5. Podlijeme vodou a bílým vínem.
  6. Přikrytou zapékací mísu s králíkem a zeleninou dáme do trouby na 170 °C na zhruba 2 hodiny.
  7. V průběhu pečení několikrát (cca 4x) porce králíka přelíváme výpekem.
  8. Podávat můžeme s vařenou rýží basmati nebo s celozrnným knedlíkem a kysaným zelím.
  9. Přejeme vám dobrou chuť!
Líbil se vám tento recept? Doporučte ho ostatním.
Chcete posílat každý týden recepty na e-mail? Ano, chci recepty ZDARMA!

Hodnocení receptu

60%
60%
SKVĚLÝ RECEPT

Podle vašeho hodnocení budeme vědět, co vám chutná a na jaké recepty se máme do budoucna zaměřit. Vaše zpětná vazba je pro nás velice důležitá.

Uvařili jste si tento recept doma a chutnal vám? Nasdílejte ho vašim přátelům na Facebooku pomocí modrého "f" tlačítka níže.

  • Rychlovka
    4
  • Zvládne každý
    8
  • Hodnocení (Celkem bylo hlasováno: 1x)
    9.6

Napsat komentář

1 zdravý recept každý týden ZDARMA

Pozor, počet odběratelů je omezen!
Nepropásněte svou šanci.

  • Jídlo je 90% úspěchu.
  • Často vám chybí inspirace?
  • Zašleme vám – snídaně, svačiny, obědy i večeře.


Už se nechci pořád ptát, co mám dnes vařit!

Líbil se vám tento recept? Doporučte ho ostatním.
Chcete posílat každý týden recepty na e-mail? Ano, chci recepty ZDARMA!

Hodnocení receptu

60%
60%
SKVĚLÝ RECEPT

Podle vašeho hodnocení budeme vědět, co vám chutná a na jaké recepty se máme do budoucna zaměřit. Vaše zpětná vazba je pro nás velice důležitá.

Uvařili jste si tento recept doma a chutnal vám? Nasdílejte ho vašim přátelům na Facebooku pomocí modrého "f" tlačítka níže.

  • Rychlovka
    4
  • Zvládne každý
    8
  • Hodnocení (Celkem bylo hlasováno: 1x)
    9.6

1 zdravý recept každý týden ZDARMA

Pozor, počet odběratelů je omezen!
Nepropásněte svou šanci.

  • Jídlo je 90% úspěchu.
  • Často vám chybí inspirace?
  • Zašleme vám – snídaně, svačiny, obědy i večeře.


Už se nechci pořád ptát, co mám dnes vařit!

Líbil se vám tento recept? Doporučte ho ostatním.
Chcete posílat každý týden recepty na e-mail? Ano, chci recepty ZDARMA!

Hodnocení receptu

60%
60%
SKVĚLÝ RECEPT

Podle vašeho hodnocení budeme vědět, co vám chutná a na jaké recepty se máme do budoucna zaměřit. Vaše zpětná vazba je pro nás velice důležitá.

Uvařili jste si tento recept doma a chutnal vám? Nasdílejte ho vašim přátelům na Facebooku pomocí modrého "f" tlačítka níže.

  • Rychlovka
    4
  • Zvládne každý
    8
  • Hodnocení (Celkem bylo hlasováno: 1x)
    9.6

1 zdravý recept každý týden ZDARMA

Pozor, počet odběratelů je omezen!
Nepropásněte svou šanci.

  • Jídlo je 90% úspěchu.
  • Často vám chybí inspirace?
  • Zašleme vám – snídaně, svačiny, obědy i večeře.


Už se nechci pořád ptát, co mám dnes vařit!

Líbil se vám tento recept? Doporučte ho ostatním.
Chcete posílat každý týden recepty na e-mail? Ano, chci recepty ZDARMA!

Hodnocení receptu

60%
60%
SKVĚLÝ RECEPT

Podle vašeho hodnocení budeme vědět, co vám chutná a na jaké recepty se máme do budoucna zaměřit. Vaše zpětná vazba je pro nás velice důležitá.

Uvařili jste si tento recept doma a chutnal vám? Nasdílejte ho vašim přátelům na Facebooku pomocí modrého "f" tlačítka níže.

  • Rychlovka
    4
  • Zvládne každý
    8
  • Hodnocení (Celkem bylo hlasováno: 1x)
    9.6