Polentové knedlíky

0

Kvůli zdravému životnímu stylu se nemusíte knedlíků úplně vzdávat. Zkuste klasické bílé knedlíky z větší části nahradit jinými variantami. Polentové knedlíky se skvěle hodí k vepřovému se zelím.


Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 20 – 30 Kč

Suroviny na 2 porce
  • 150 g polenty (instantní je rychleji uvařená)
  • 2 plátky celozrnného pečiva (nejlépe kváskové)
  • voda
  • sůl

Postup

  1. Celozrnné pečivo nakrájíme na kostičky a osmahneme na sucho na pánvi.
  2. Polentu uvaříme podle návodu. Instatní polenta je hotová do 3 minut. Pokud budete mít klasicku polentu (kukuřičnou mouku), tak tu musíte vařit déle – kolem 15 – 20 minut.
  3. Do hotové polenty vmícháme kostičky pečiva.
  4. 2 – 3 hrnky si vyložíme potravinovou fólií, aby pak šly knedlíky snadno vyklepnout a naplníme polentou.
  5. Necháme dobře vychladnout. Nejlépe 2 – 3 v lednici, půjdou pak lépe nakrájet.
  6. Knedlíky vyklepneme z hrnků a nakrájíme na plátky.
  7. Jednotlivé plátky knedlíky dáme na plech na pečící papír a vložíme do trouby pod gril na cca 5 minut na 180 °C.
  8. Dobrou chuť!

Hodnocení receptu

65%
65%
SKVĚLÁ PŘÍLOHA

Podle vašeho hodnocení budeme vědět, co vám chutná a na jaké recepty se máme do budoucna zaměřit. Vaše zpětná vazba je pro nás velice důležitá.

  • Rychlý recept
    6
  • Zvládne každý
    7
  • Hodnocení (Celkem bylo hlasováno: 1x)
    7

K tomuto příspěvku není možné přidávat komentáře.