Tofu s pohankou

0

Super rychlý recept na tofu s pohankou. Nevíte co rychlého uvařit k obědu nebo k večeři? Pokud máte v lednici tofu a ve spíži pohanku, tak máte vyhráno. Pohanka se jako rychlá a zdravá večeře velmi hodí. Věděli jste, že pohanka je bezlepková obilnina a že je nejlepším přírodním zdrojem rutinu? Rutin je důležitý pro naše cévy, zlepšuje jejich pružnost. Takový přírodní zdroj rutinu jako je pohanka budete hledat těžko.


Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 30 – 40 Kč

Suroviny na tofu s pohankou – 1 porce
  • 50g – 70g pohanky
  • 100g uzeného tofu
  • 1/2 střední cibule
  • 1/2 bílé papriky
  • 1/2 červené papriky
  • sůl
  • pepř
  • sušené/čerstvé oregano

Postup

Pohanku je potřeba propláchnout a uvařit ve vodě (1 díl pohanky a 2 díly vody) asi 15 minut. Cibuli a papriky nakrájíme na nudličky a orestujeme na olivovém oleji. Nejlepší je použít pánev s nepřilnavým povrchem, díky tomu můžeme použít minimum oleje. Tofu nakrájíme na kostičky a po chvíli přidáne na pánev k zelenině. Tofu krátce orestujeme a přidáme uvařenou pohanku. Směs ochutíme solí, pepřem a oregánem, případně můžeme přidat další bylinky nebo česnek.

Doubrou chuť!

Ohodnoťte tento recept

95%
95%
RYCHLOVKA

Podle vašeho hodnocení budeme vědět, co vám chutná a na jaké recepty se máme do budoucna zaměřit. Vaše zpětná vazba je pro nás velice důležitá.

Uvařili jste si tento recept doma a chutnal vám? Nasdílejte ho vašim přátelům na Facebooku pomocí modrého "f" tlačítka níže.

  • ZVLÁDNE KAŽDÝ
    10
  • RYCHLOVKA
    9
  • Hodnocení (Celkem bylo hlasováno: 5x)
    7.1

K tomuto příspěvku není možné přidávat komentáře.