Veganské zapečené brambory

0

Brambory jsou základem našeho středoevropského jídelníčku. Jsou bohaté na sacharidy, minerály, vitamíny a enzymy. Tento recept je vhodný i pro vegany, ale samozřejmě si ho lze dle chuti upravit.


Čas přípravy
Čas pečení
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 100 – 120 Kč

Suroviny na 2 porce
  • 500 g brambor
  • 200 g brokolice
  • 120 g žampionů
  • 1 cibule
  • 1 malý pórek
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • 200 ml sójové smetany
  • 2 lžíce hrašky na zahušťování
  • muškátový oříšek
  • pepř
  • sůl
  • 100 g tavenýru (veganský sýr)

Postup

  1. Brambory opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě.
  2. Brokolici rozkrájíme na růžičky a uvaříme v páře.
  3. Mezitím na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, pórek, česnek a žampiony.
  4. Sójovou smetanu smícháme s hraškou a dochutíme kořením.
  5. Do olejem vymazaného pekáčku vrstvíme brambory, brokolici a směs se žampiony.
  6. Poslední vrstvou budou brambory, které posypeme tavenýrem nebo tofu.
  7. Nakonec vše zalijeme smetanovou omáčkou.
  8. Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova.
  9. Přejeme vám dobrou chuť!

K tomuto příspěvku není možné přidávat komentáře.