Vepřový plátek s dušeným zelím

0

Máte rádi českou klasiku, vepřové se zelím? Zkuste naší zdravou variantu. Vepřovou kýtu se zelím. V našem receptu je uvedeno čerstvé zelí, ale není problém ho nahradit vlastním domácím kysaným zelím.


Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 60 – 80 Kč

Suroviny na 2 porce
  • 1/2 menší hlávky zelí
  • řepkový olej
  • 1 cibule
  • sůl
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • ocet
  • 2 vepřové plátky z kýty
  • 150 g celozrnných špaldových těstovin

Postup

  1. Zelí omyjeme, vyřízneme košťál a nakrájíme na nudličky.
  2. V hrnci orestujeme cibuli nakrájenou na drobno, přidáme zelí, lehce podlijeme vodou, dochutíme solí, octem a drceným kmínem.
  3. Zelí dusíme do měkka.
  4. Na pánvi si orestujeme cibuli pokrájenou na půlkolečka a přidáme také vepřové plátky.
  5. Podáváme s celozrnnými špaldovými těstovinami uvařenými na zkus (al dente).
  6. Přejeme vám dobrou chuť!

Hodnocení receptu

50%
50%
SKVĚLÝ RECEPT

Podle vašeho hodnocení budeme vědět, co vám chutná a na jaké recepty se máme do budoucna zaměřit. Vaše zpětná vazba je pro nás velice důležitá.

Uvařili jste si tento recept doma a chutnal vám? Nasdílejte ho vašim přátelům na Facebooku pomocí modrého "f" tlačítka níže.

  • Rychlovka
    4
  • Zvládne každý
    6
  • Hodnocení (Celkem bylo hlasováno: 0x)
    0

K tomuto příspěvku není možné přidávat komentáře.