Chcete se vyhnout rakovině? Jezte pořádné dávky ovoce a zeleniny

0

Zvýšená spotřeba ovoce a zeleniny snižuje:

  • o 25 % riziko úmrtí na rakovinu,
  • o 31 % úmrtnost spojenou s kardiovaskulárními chorobami,
  • o 33 % úmrtnost z jakékoliv jiné příčiny.

K těmto závěrům došli vědci z University College v Londýně, kdy do výzkumů zapojili více jak 65 tisíc lidí starších 35 let. Do výzkumů byly zohledněny i další faktory, jako například konzumace alkoholu či kouření. Výsledky studie pak byly publikovány v časopise Journal of Epidemiology and Community Health.

Abyste si ochránili zdraví, je třeba denně konzumovat alespoň pět porcí ovoce a sedm porcí zeleniny. Obojí musí být čerstvé, protože mražené či konzervované ovoce a zelenina mají podle anglických vědců přesně opačný účinek.

Zdroj: http://www.nhs.uk/news/2014/04April/Pages/Five-a-day-should-be-upped-to-seven-a-day.aspx

K tomuto příspěvku není možné přidávat komentáře.