Zdravá bramboračka

0

Kdo by neznal nebo neměl rád bramboračku. Bramboračka je hustá česká polévka, zahušťovaná jíškou. Omyl! Tento recept je zdravý, chutný a pokud to nikomu neřeknete, tak nikdo nepozná, že tam mouka není. Dokonce si ještě více pochutnáte.


Čas přípravy
Čas pečení
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 50 – 60 Kč

Suroviny na bramborovou polévku 5 porcí
  • 6 brambor
  • 2 mrkve
  • 1/4 celeru
  • 1 kořen petržele
  • 1,5l vývaru
  • hrst sušených hub
  • 2 stroužky česneku
  • jarní cibulka
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Postup:

Houby zalijeme vařící vodou, aby změkly. Zeleninu očistíme, brambory oloupeme a obojí pokrájíme na menší kousky. Část zeleniny si dáme stranou a přidáme ji do polévky až na konci vaření, aby byla na skus. Zeleninu i brambory přidáme do vývaru a vaříme do měkka. Jakmile je zelenina měkká, tak část vyjmeme a ponorným mixérem rozmixujeme. Rozmixovanou zeleninu vrátíme zpátky do polévky a ta nám ji krásně zahustí.

Nakonec do bramboračky vlijeme houby i s vodou a podle chuti osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Pak už vám jen přeji dobrou chuť.

60%
60%
SKVĚLÝ RECEPT

Podle vašeho hodnocení budeme vědět, co vám chutná a na jaké recepty se máme do budoucna zaměřit. Vaše zpětná vazba je pro nás velice důležitá.

Uvařili jste si tento recept doma a chutnal vám? Nasdílejte ho vašim přátelům na Facebooku pomocí modrého "f" tlačítka níže.

  • RYCHLOVKA
    5
  • ZVLÁDNE KAŽDÝ
    5
  • SKVĚLÁ CHUŤ
    8
  • Hodnocení (Celkem bylo hlasováno: 3x)
    8.3

K tomuto příspěvku není možné přidávat komentáře.