Úvod  ›   ›   ›   › 

Cizrna se zeleninou

Pokud nechcete jíst maso každý den, tak je to naprosto v pořádku. Jen si musíte umět najít plnohodnotnou náhradu. Cizrna je luštěnina, která obsahuje vysoký podíl bílkovin, takže maso lehce zastoupí.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 50 – 70 Kč

Suroviny na 2 porce

  • 150 g uvařené cizrny
  • cca 8 cherry rajčátek
  • kousek bílé ředkve
  • kousek pórku
  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • lžička olivového oleje
  • koření – máta, oregáno
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Cizrnu si den předem namočíme.
  2. Před vařením cizrnu propláchneme čistou vodou a dáme vařit. Vaříme do měkka zhruba 30-45 minut.
  3. Na olivovém oleji orestujeme cibulku nakrájenou na jemno.
  4. Bílou ředkev očistíme a nastrouháme na hrubu, rájčátka a pórek nakrájíme na malé kousky.
  5. Zeleninu přidáme k cibulce na pánev.
  6. Chvíli podusíme a přidáme cizrnu.
  7. Pokrm ochutíme bylinkami, solí, pepřem a česnekem a důkladně promícháme.
  8. Přejeme vám dobrou chuť!

Související články: