Úvod  ›   › 

Rychlá polévka z červené čočky

Červenou čočku nemusíte před vařením namáčet. Navíc se většinou prodává loupaná, takže nemusíte mít strach z nadýmání. Zkuste tento recept na extra rychlou a lahodnou polévku z červené čočky.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 30 – 40 Kč

Suroviny na 2 porce

  • 150 g červené čočky
  • 1 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky olivového oleje
  • půl mrve
  • půl petržele
  • stejné množství celeru jako mrkve
  • kousek čerstvého fenyklu
  • drcený kmín
  • tymián
  • oregáno
  • špetka chilli
  • 2 plátky celozrnného chleba (nejlépe kváskového)
  • 1 litr vody
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Cibuli a česnek si nakrájíme na drobno.
  2. Kořenovou zeleninu (mrkve, petržel, celer) a fenykl si také nakrájíme nebo nastrouháme na drobno.
  3. Na oleji orestujeme cibulku. Až změkne, tak přidáme ostatní zeleninu – mrkve, petržel, celer, fenykl a nakonec česnek.
  4. Ke směsi přidáme veškeré koření – špetku drceného kmínu, tymiánu, oregána a špetku chilli (pokud nemáte rádi ostré, tak nedávejte).
  5. Propláchnutou červenou čočku přidáme k zelenině, promícháme a ještě minutu restujeme.
  6. Směs zalijeme zhruba 1 litrem vody a vaříme 15 minut.
  7. Poté vše rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.
  8. Celozrnný chléb si nakrájíme na kostičky a na sucho na pánvi osmahneme.
  9. Dobrou chuť!


Související články: