Úvod  ›   ›   ›   › 

Štrúdl z ovesných vloček

Chutná vám štrúdl a rádi byste zkusili zdravější variantu? Problémem často bývá velké množství oleje, které se dává do těsta. Nutné je také těsto vyválet, zabalit náplň a modlit se, aby to někde neprasklo. Pokud se vám s tímto nechce dělat, tak zkuste tento recept z ovesných vloček.

Čas přípravy

Čas pečení

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 40 – 50 Kč

Suroviny na 2 nohy

  • 350 gramů ovesných vloček
  • 500 ml bílého jogurtu (doporučujeme Holandii)
  • 4-5 jablek
  • skořice
  • rozinky
  • oříšky
  • případně med nebo javorový sirup

Postup

  1. Polovinu vloček rozmixujeme. Lze použít třeba tyčový mixér.
  2. Rozmixované a celé ovesné vločky smícháme s bílým jogurtem.
  3. Pokud máte raději sladší těsta, tak přidejte trochu medu nebo javorového sirupu.
  4. Jablka nastruháme na hrubo a smícháme s rozinkami, skořicí a nasekanými oříšky.
  5. Náplň můžete také dosladit medem nebo javorovým sirupem, ale není to nutné.
  6. Na plech si dáme pečíčí papír na něj si připravíme vrstvu vloček s jogurtem.
  7. Na tuto spodní vrstvu pokladame náplň z jablek a přikryjeme další vrstvou vloček, aby jablka nikde nekoukala.
  8. Dáme do trouby na 200 °C na zhruba půl hodiny. Čas záleží na vaší troubě.
  9. Když si štrúdl na talíři doplníte polotučným tvarohem, tak máte skvělou a plnohodnotnou snídani nebo svačinu.
  10. Přejeme vám dobrou chuť!


Související články: