Úvod
›
Odpolední svačiny ›
Dopolední svačiny ›
Snídaně ›
Recepty
Související články:
Štrúdl z ovesných vloček
Chutná vám štrúdl a rádi byste zkusili zdravější variantu? Problémem často bývá velké množství oleje, které se dává do těsta. Nutné je také těsto vyválet, zabalit náplň a modlit se, aby to někde neprasklo. Pokud se vám s tímto nechce dělat, tak zkuste tento recept z ovesných vloček.
Čas přípravy
Čas pečení
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 40 – 50 Kč
Suroviny na 2 nohy
- 350 gramů ovesných vloček
- 500 ml bílého jogurtu (doporučujeme Holandii)
- 4-5 jablek
- skořice
- rozinky
- oříšky
- případně med nebo javorový sirup
Postup
- Polovinu vloček rozmixujeme. Lze použít třeba tyčový mixér.
- Rozmixované a celé ovesné vločky smícháme s bílým jogurtem.
- Pokud máte raději sladší těsta, tak přidejte trochu medu nebo javorového sirupu.
- Jablka nastruháme na hrubo a smícháme s rozinkami, skořicí a nasekanými oříšky.
- Náplň můžete také dosladit medem nebo javorovým sirupem, ale není to nutné.
- Na plech si dáme pečíčí papír na něj si připravíme vrstvu vloček s jogurtem.
- Na tuto spodní vrstvu pokladame náplň z jablek a přikryjeme další vrstvou vloček, aby jablka nikde nekoukala.
- Dáme do trouby na 200 °C na zhruba půl hodiny. Čas záleží na vaší troubě.
- Když si štrúdl na talíři doplníte polotučným tvarohem, tak máte skvělou a plnohodnotnou snídani nebo svačinu.
- Přejeme vám dobrou chuť!
Související články:
- Celozrnný štrúdl
- Štrúdl z ovesných vloček