Úvod
›
Odpolední svačiny ›
Přílohy ›
Pomazánky
Související články:
Hermelínová pomazánka
Hermelín je tučnější, ale zároveň velmi oblíbený sýr. Hermelínová pomazánka výborně chutná a jednou za čas se vyplatí si ji doma připravit. Navíc můžete zvolit i odlehčenou variantu hermelínu a v kombinaci s tvarohem si skvěle pochutnáte.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 40 – 60 Kč
Suroviny na 2 porce
- 1 hermelín
- 1 tvaroh (polotučný)
- 1 malá cibule
- citronová šťáva
- bylinky dle sezóny nebo chuti
- pepř
- špetka soli (nemusí být)
Postup
- Hermelín nakrájíme na malé kostičky. Sice se nám hned slepí, ale to nevadí.
- Cibuli nakrájíme na jemno a přidám k hermelínu.
- Dále přidáme pepř, citronovou šťávu, bylinky a případně lehce dosolíme.
- Vše důkladně promícháme a přidáme tvaroh. Znovu vše promícháme.
- Podáváme s celozrnným pečivem (nejlépe kváskovým) a zeleninou.
- Dobrou chuť!
Související články:
- Pomazánka z avokáda
- Pomazánka z uzené makrely
- Pomazánka z červené řepy
- Pomazánka z uzeného lososa
- Hermelínová pomazánka
- Křenová pomazánka