Úvod  ›   ›   › 

Mrkvový koláč

Myslíte, že mrkev lze použít jedině do salátů? Vyzkoušejte tento lahodný a vláčný mrkvový dezert. Zajisté si pochutnáte!

Čas přípravy

Čas pečení

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 70 – 90 Kč

Suroviny na 4 porce

  • 3 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 200 ml mandlového mléka
  • 400 g najemno nastrouhané mrkve
  • 40 g ovesných vloček
  • 140 g celozrnné mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 65 g rozinek

Postup

  1. Do mísy rozklepneme žloutky a bílky si dáme stranou.
  2. Ke žloutkům přidáme med, skořici, mandlové mléko a nastrouhanou mrkev.
  3. Přisypeme ovesné vločky a mouku s kypřícím práškem.
  4. Vše promícháme do hladkého těsta.
  5. Přidáme rozinky, které můžeme předem namočit ve vlažné vodě.
  6. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.
  7. Těsto rozprostřeme na plech, který vyložíme pečícím papírem.
  8. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 35 minut.
  9. Před podáváním necháme koláč vychladnout.
  10. Přejeme vám dobrou chuť!

Související články: