Úvod
›
Obědy ›
Recepty
Související články:
Krůtí játra na cibulce
Recept
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 60 – 80 Kč
Suroviny na 2 porce
- 300 g krůtích jater
- 1 lžíce bílého jogurtu
- 200 ml vody
- 1 cibule
- rýžový olej
- sůl
- pepř
- špetka drceného kmínu
- špetka kari koření
- 2 lžičky majoránky
Postup
- Játra si očistíme a nakrájíme na kousky.
- Na rýžovém oleji orestujeme cibuli.
- Na cibulku přidáme játra a restujeme asi 2-3 minuty z každé strany.
- Dochutíme solí, pepřem, drceným kmínem, kari kořením a majoránkou.
- Podlijeme vývarem nebo vodou, přivedeme k varu.
- Přidáme lžíci bílého jogurtu (já dávám pro zjemnění a zahuštění omáčky, ale nemusí být) a krátce podusíme.
- Játra z pánve vyjmeme, omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Poté játra vrátíme zpět do pánve, necháme prohřát a můžeme podávat třeba s rýží, jako v našem případě.
- Přejeme vám dobrou chuť!
Související články:
- Tofu s pohankou
- Pečený králík na zelenině
- Kapr na zelenině
- Krůtí játra na cibulce
- Domácí šunka v šunkovaru bez dusitanů – Jak na to?
- Maso je plné nepostradatelných živin