Úvod  ›   ›   › 

Tofu s pohankou

Super rychlý recept na tofu s pohankou. Nevíte co rychlého uvařit k obědu nebo k večeři? Pokud máte v lednici tofu a ve spíži pohanku, tak máte vyhráno. Pohanka se jako rychlá a zdravá večeře velmi hodí. Věděli jste, že pohanka je bezlepková obilnina a že je nejlepším přírodním zdrojem rutinu? Rutin je důležitý pro naše cévy, zlepšuje jejich pružnost. Takový přírodní zdroj rutinu jako je pohanka budete hledat těžko.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 30 – 40 Kč

Suroviny na tofu s pohankou – 1 porce

  • 50g – 70g pohanky
  • 100g uzeného tofu
  • 1/2 střední cibule
  • 1/2 bílé papriky
  • 1/2 červené papriky
  • sůl
  • pepř
  • sušené/čerstvé oregano

Postup

Pohanku je potřeba propláchnout a uvařit ve vodě (1 díl pohanky a 2 díly vody) asi 15 minut. Cibuli a papriky nakrájíme na nudličky a orestujeme na olivovém oleji. Nejlepší je použít pánev s nepřilnavým povrchem, díky tomu můžeme použít minimum oleje. Tofu nakrájíme na kostičky a po chvíli přidáne na pánev k zelenině. Tofu krátce orestujeme a přidáme uvařenou pohanku. Směs ochutíme solí, pepřem a oregánem, případně můžeme přidat další bylinky nebo česnek.

Doubrou chuť!