Úvod  ›   ›   › 

Pečený králík na zelenině

Králičí maso obsahuje málo tuku. Skvěle se hodí nejen do redukčního jídelníčku. Králíka lze chutně připravit i bez másla a slaniny, zkombinujte ho se zeleninou, česnekem a cibulí.

Čas přípravy

Čas pečení

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 80 – 100 Kč

Suroviny na 2 porce

  • 2 porce králíka
  • 1 větší mrkev
  • 1/4 celeru
  • 1 menší petržel
  • 1 cibule
  • 2 stružky česneku
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 dcl vody
  • divoké koření (bobkový list, celý pepř, nové koření)
  • tymián
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Králíka očistíme, osušíme, osolíme a opepříme.
  2. Porce králíka potřeme utřeným (nebo rozmačkaným) česnekem.
  3. Zeleninu včetně cibule si nakrájíme na menší kostky (velikost je na vás).
  4. Do zapékací misky dáme zeleninu a na ní položíme porce králíka.
  5. Podlijeme vodou a bílým vínem.
  6. Přikrytou zapékací mísu s králíkem a zeleninou dáme do trouby na 170 °C na zhruba 2 hodiny.
  7. V průběhu pečení několikrát (cca 4x) porce králíka přelíváme výpekem.
  8. Podávat můžeme s vařenou rýží basmati nebo s celozrnným knedlíkem a kysaným zelím.
  9. Přejeme vám dobrou chuť!


Související články: