Úvod  ›   ›   ›   › 

Tofumisu

Pokud patříte mezi milovníky tiramisu, vyzkoušejte si ho připravit jinak – zdravěji a bez laktózy. Příprava je velice jednoduchá. Tento dezert vás zajisté mile překvapí.

Čas přípravy

Cena za suroviny
cca 70 – 90 Kč

Suroviny na 4 porce

  • 170 g tofu natural
  • 220 g sójového jogurtu
  • 3 lžíce medu
  • 150 g jahelných piškotů
  • 2 lžičky kávy
  • 2 lžíce karobu

Postup

  1. Bílé tofu, sójový jogurt a med dostatečně vyšleháme mixérem. Vznikne nám jemný krém, v kterém nejsou hrudky.
  2. Kávu zalijeme trochou horké vody (zhruba půl hrnečku).
  3. Jahelné piškoty v kávě namočíme a pokryjeme dno formy. Já jsem použila menší plastovou krabičku o rozměrech 12 x 18 cm.
  4. Piškoty pokryjeme polovinou vzniklého krému.
  5. Na krém navrstvíme zbylé piškoty.
  6. Nakonec je zakryjeme druhou polovinou krému.
  7. Povrch posypeme karobem nebo kakaem.
  8. Dáme do lednice ztuhnout, nejlépe přes noc.
  9. Druhý den už můžeme dezert servírovat.
  10. Přejeme vám dobrou chuť!