Úvod  › 

Vegetariánské karbanátky ze seitanu

Maso na vašem talíři nemusí být každý den. Seitan je oblíbenou náhradou masa. Vyrábí se vymýváním škrobu z pšeničné mouky. Je výživný a lehce stravitelný. Seitanové karbanátky lze koupit v prodejně zdravé výživy. Ale my si ukážeme, jak si je připravíte sami doma.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 60 - 80 Kč

Suroviny na 2 porce

  • 270 g seitanu natural
  • 50 g sójových vloček
  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 25 g slunečnicových semínek
  • 1 vejce (nemusí tam být nebo lze nahradit)
  • 1 - 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • majoránka

Postup

  1. Seitan rozmixujeme nadrobno a vložíme do mísy.
  2. Přidáme předem namočené vločky, nakrájenou cibuli a rozetřený stroužek česneku.
  3. Přisypeme slunečnicová (lněná, sezamová) semínka.
  4. Aby karbanátky držely tvar, přidáme do směsi vejce.
  5. Přilijeme trochu oleje. Můžeme použít i kokosový olej, který dodá karbanátkům exotickou chuť.
  6. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
  7. Navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  8. Dáme do trouby na 180 °C. Karbanátky pečeme zhruba 30 minut, aby byly propečené.
  9. Podáváme například s jáhly a zeleninou.
  10. Přejeme vám dobrou chuť!


Související články: