Úvod  › 

Vepřový plátek s dušeným zelím

Máte rádi českou klasiku, vepřové se zelím? Zkuste naší zdravou variantu. Vepřovou kýtu se zelím. V našem receptu je uvedeno čerstvé zelí, ale není problém ho nahradit vlastním domácím kysaným zelím.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 60 - 80 Kč

Suroviny na 2 porce

  • 1/2 menší hlávky zelí
  • řepkový olej
  • 1 cibule
  • sůl
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • ocet
  • 2 vepřové plátky z kýty
  • 150 g celozrnných špaldových těstovin

Postup

  1. Zelí omyjeme, vyřízneme košťál a nakrájíme na nudličky.
  2. V hrnci orestujeme cibuli nakrájenou na drobno, přidáme zelí, lehce podlijeme vodou, dochutíme solí, octem a drceným kmínem.
  3. Zelí dusíme do měkka.
  4. Na pánvi si orestujeme cibuli pokrájenou na půlkolečka a přidáme také vepřové plátky.
  5. Podáváme s celozrnnými špaldovými těstovinami uvařenými na zkus (al dente).
  6. Přejeme vám dobrou chuť!

Související články: