Úvod  ›   › 

Vepřové se zelím

Vepřová se zelím je česká klasika. Tím, že jíte zdravě, se tohoto oblíbeného jídla nemusíte zbavovat. Zkuste vepřo, knedlo, zelo na zdravý způsob s polentovými knedlíky.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 60 – 80 Kč

Suroviny na 2 porce

  • 2 porce (plátky) vepřové kýty
  • kysané zelí
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • lžička rýžového oleje
  • 1 dl vody
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Na lžičce rýžového oleje maso zprudka a krátce orestujeme ze všech stran.
  3. Na dno zapékací misky dáme zelí a posypeme paprikou.
  4. Na zelí dáme maso, podlijeme vodou, misku přikryjeme a vložíme do trouby.
  5. Pečeme zhruba 1 hodinu na 180 °C.
  6. Dobrou chuť!


Související články: