Úvod  › 

Hovězí zadní s okurkovou omáčkou

Hovězí červené maso je plné různých prospěšných látek. Zejména železa a zinku, proto je vhodné červené maso konzumovat častěji. Receptů na hovězí je spousta, ale těch zdravých už tolik není. Pojďme si jeden zkusit uvařit.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 80 - 100 Kč

Suroviny na 2 porce

  • 300 g hovězího zadního
  • 200 ml vývaru
  • 1/2 cibule
  • uvařená zelenina
  • olivový olej
  • 4 kyselé okurky
  • 2 lžíce hořčice
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Hovězí zadní maso uvaříme ve vodě se zeleninou.
  2. Na oleji orestujeme cibulku, přidáme uvařenou zeleninu pokrájenou na kousky a zalijeme vývarem.
  3. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici a necháme prohřát.
  4. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
  5. Pak přidáme na kolečka nakrájené okurky.
  6. Hovězí maso nakrájíme na plátky a polijeme ho omáčkou.
  7. Podáváme s rýží a popřejeme si dobrou chuť!

Související články: